Лидия Банкова със звание „Отличник на БЧК“

2101 преглеждания

БЧК-Драгоман отбеляза Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец

Лидия Банкова – зам.кмет на община Драгоман и председател на Общински съвет на БЧК-Драгоман получи значка и удостоверение от Националния съвет на БЧК със звание „Отличник на БЧК“ за активна червенокръстка дейност. Отличието й бе връчено на 18 май от г-н Росен Василев – директор на ОС на БЧК-София по време на специално събитие, с което БЧК-Драгоман отбеляза Международния ден на Червен кръст и Червен полумесец – 08 май и 140 години от създаването на Българския Червен кръст.

Подчертавайки значимостта, ползата и удовлетворението, което носи доброволческата дейност към БЧК, г-жа Банкова представи филма „Историята на една идея“ - идеята за създаването на международното движение на Червен кръст и Червен полумесец. Пред гостите бе представена и презентация, която показа част кампаниите на БЧК-Драгоман и БМЧК-Драгоман, съвместната работа и забележително активната и мащабна подкрепа на местната власт.

В Туристическия информационен център Драгоман, за да почетат повода се събраха ръководители и потребители на социалните услуги на територията на общината, учители от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман – г-жа Клавдия Милчева, г-жа Павлина Колева и г-жа Даниела Борисова. Официални гости бяха на събитието г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-н Росен Василев – директор на ОС на БЧК – София, г-жа Розалия Иванова – главен счетоводител на ОС на БЧК – София, г-жа Светлана Траянова – главен специалист от ОС на БЧК – София.

Г-н Иванов поздрави доброволците по повод двойния празник и отбеляза, че взаимоотношенията между община Драгоман и БЧК ще продължат да бъдат давани за пример на добри практики и за в бъдеще. Гостите от БЧК – София зарадваха всички присъстващи с голяма торта с надпис „140 години БЧК“.

 

EspressoNews