Министър Хинков подписа заповед за учредяване на Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница

4808 преглеждания

Редовните заседания на Обществения съвет ще се провеждат въз основа на приет от Съвета шестмесечен график, не по-малко от веднъж месечно

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков подписа заповед за учредяване на Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница.

За негов председател е определен проф. Иван Литвиненко, председател и на Българската педиатрична асоциация.

Членове на съвета са: проф. Анна Кънева, началник на Клиниката по детска кардиология към Националната кардиологична болница; доц. Боряна Аврамова, началник на отделение в Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“; д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“; Марина Гинева, председател на Съвета на директорите на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“; Надежда Цекулова, здравен журналист и активист в НГИ „За истинска детска болница“; Мария Брестничка, представител на „Национална мрежа за децата“; Надежда Рангелова-Бояджиева, председател на Фондация „За доброто“; Весела Банова, създател на Сдружение „Дете и пространство“ и Ани Стоянова, майка на Даная.

Съветът ще осъществява консултативни функции и взаимодействие между Министерството на здравеопазването, „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД и обществеността с цел гарантиране на публичност и прозрачност на цялостния процес по изграждане на Национална детска болница.

Редовните заседания на Обществения съвет ще се провеждат въз основа на приет от Съвета шестмесечен график, не по-малко от веднъж месечно.

Източник и снимки: mh.government.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук