НКЖИ с намерение за внедряване на системи за мониторинг и управление по жп мрежата

4275 преглеждания

Събират се становища и мнения

Община Драгоман публикува Уведомление за инвестиционно предложение от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ , с което се съобщава на заинтересованите физически и юридически лица за "Проектиране и внедряване на Система за управление на влаковата работа (СУВР) в ДП НКЖИ, включително Система за мониторинг и контрол на параметри на подвижен железопътен състав в движение (СМКППЖСД)".

Според обявата, с реализацията на инвестиционното предложение се цели ефективно и устойчиво подобрение на планирането и управлението на движението на влаковете и капацитета на ДП НКЖИ и осигуряване на наблюдение и анализ на подвижния железопътен състав чрез съвременните технологии, монтирани в различни на железопътната инфраструктура.

Внедряването на системите ще доведе до повишаване на безопасността на превозите, предотвратяване на произшествия и инциденти, намаляване на разходите за поддръжка на железопътната инфраструктура и като цяло повишаване на качеството на обслужване на железопътния транспорт.

Системите за управление на движението ще бъдат внедрени в Централното управление на ДП НКЖИ, гр. София, а системите за мониторинг – на различни места по железопътната мрежа в страната.

Писмени становища и мнения се приемат в ДП НКЖИ, гр. София, бул. „Мария Луиза“ №110.

Вижте целия текст на обявата и приложенията към нея.

EspressoNews