НЧ „Драгоман - 1925“ организира коледен празник „Дядо Коледа в Драгоман“

1107 преглеждания

Празникът беше осъществен с благотворителната помощ на едноличните търговци от центъра на Драгоман, които почерпиха всички присъстващи с лакомства и топли напитки

В изпълнение на програма за читалищна дейност за 2019 година, НЧ "Драгоман - 1925" организира и проведе коледен празник "Дядо Коледа в Драгоман".

Празникът беше осъществен с благотворителната помощ на едноличните търговци от центъра на Драгоман, които почерпиха всички присъстващи с лакомства и топли напитки.

За доброто настроение спомогнаха и изпълненията на оркестър "Цариброд" от Република Сърбия, които се включиха с богата музикална програма. За първи път в празника взе участие и новосъздадения към НЧ "Драгоман - 1925" художествен състав за пресъздаване на местни традиции и обичаи "Драгония" с художествен ръководител Георгия Райкова.

Дядо Коледа зарадва най-малките с подаръци, разигра се и томбола, от която печелившите получиха художествени календари за 2020 година, издадени от читалището.

От името на всички ветерани Драгоманци, приветствие поднесе Лидия Методиева Ганчева, родом от Драгоман, с пожелание за много здраве и успехи и с призив към всички родени в града и пръснати из целия свят, да носят в сърцето си родното бащино огнище и по-често да се завръщат в своите драгомански домове.

Председателката на читалището Албена Дончева също поздрави присъстващите и от името на настоятелството, поднесе поздравления и сърдечни пожелания за новата високосна 2020 година към всички членове, читатели, самодейци, дарители и приятели на НЧ "Драгоман - 1925".

Източник и снимки: Благой Божилов, НЧ "Драгоман - 1925"

EspressoNews