На специална церемония Драгоман получи отличието си за културно-историческа ЕДЕН дестинация

1116 преглеждания

На специална церемония община Драгоман получи отличието си за туристическа дестинация по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“ на Министерството на туризма. Церемонията се състоя на 15 януари в зала „Триадица“ на Гранд хотел „София“.

Отличието бе връчено на кмета на Драгоман г-н Андрей Иванов от г-жа Милка Нанова директор на дирекция „Програми и проекти в туризма“. Г-н Иванов заяви, че е изключително горд за признанието и благодари на екипа си за работата му по опазване и популяризиране на културно-историческото наследство и природните богатства на общината и разказа на гостите за богатствата на драгоманския край.

Министерството на туризма награди общо пет български общини по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“, финансиран по инициативата „Отлични европейски дестинации“ (EDEN- European Destinations of Excellence) на Европейската комисия. Победител в конкурса е община Ямбол, а нейни подгласници са Драгоман, Мездра Ардино и Чавдар.

Популяризирането и развитието на Драгоман като дестинация за културен и поклонически туризъм е сред приоритетите на местната власт. В региона се разработват редица проекти за реставрация и експониране на културни обекти, църкви и туристически маршрути.

Ескипът на EspressoNews поздравява община Драгоман за полученото признание.

Проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България” GRO/SME/16/C/071-Tourism” се финансира по програма COSME (Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия) 2014 - 2020 г. на Европейската комисия. Общата цел е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати/нововъзникващи български туристически дестинации на тема „културен туризъм”.

Видео от церемонията можете да видите тук: