Над 50 български овчарски кучета дефилираха на киноложка изложба в Петърч

450 преглеждания

Големият победител е Гарда Биб

На 6 септември, на стадиона в село Петърч, се проведе киноложка изложба на българско овчарско куче. Събитието се организира съвместно МАБОК/Международна асоциация на Българско овчарско куче/ и община Костинброд.

Всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета, след което танцов състав „Релакс“ представи на зрителите кратка фолклорна програма. 

В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите Александър Васов от Димитровград и Красимир Велинов оценяваха представените екземпляри от българската порода и отсъждаха в зависимост от размер, цвят, нрав на кучето, зъби, опашка и походка.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Борислав Борисов – кмет на село Петърч и Тихомир Благоев – председател на МАБОК и организатор на събитието.

Присъстваха и участваха много известни имена сред любителите и клубовете на Българско овчарско куче в България. Над 50 кучета на различна възраст взеха участие в киноложката изложба.

Раздадени бяха и много награди във вид на храна от спонсор на МАБОК. Кучетата бяха отсъдени по класове, както следва:

– Дете и куче, където всички участници бяха наградени;

– развъдна двойка;

– бебе 3-6 месеца /мъжки и женски/;

– подрастващи 6-9 месеца / мъжки и женски/;

– млади 9-14 месеца /мъжки и женски/;

– междинен – 14-24 месеца /мъжки и женски/;

– открит 2-8 години /мъжки и женски/;

– ветерани над 8 години /мъжки и женски/;

– Бест мъжки и Бест женски;

– Шампион на изложбата.

Във всяка категория беше избран победител, като шампиона Гарда Биб получи най-голямата купа на състезанието, връчена от кмета на Петърч.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук