Национален шампионат за всички породи кучета и изложба за Българско овчарско куче в Костинброд

736 преглеждания

За пети път, Община Костинброд бе домакин на Националния шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче „За купата на Кмета“.

Мероприятието се проведе на стадион „Белица“, в Костинброд. Националният шампионат и киноложката изложба на Българско Овчарско куче се организира съвместно БРКС /Български Републикански Киноложки Съюз/, Български киноложки клуб за Българско Овчарско куче и община Костинброд. В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода.

Изложбата започна с изпълнение на химна на Р. България. Аврам Петков – организатор на събитието и международен съдия на всички породи кучета връчи почетен плакет на Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд.

Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл – игра с куче и танц с куче.

След кратката програма и поздравления всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена. На събитието присъстваха и общинските съветници Иван Иванов, Валентин Делчев, като и инж. Красимир Дебеляшки – главен еколог на Община Костинброд, Павел Павлов – олимпийски и световен шампион по борба, жители и гости на община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук