Нова детска площадка радва децата в Безден

906 преглеждания

Предстои да бъде изградено и мултифункционално спортно игрище

Децата в село Безден вече се радват на нова и модерна детска площадка. Тя се намира под Кметството в селото. Новата придобивка бе официално открита на 22 юли, с водосвет за здраве, отслужен от Отец Желязко Симеонов. Съоръженията са спонсорство от акционерно дружество „Костинброд ЕКО“ към Регионално Депо за отпадъци-Костинброд, а фундаментът и настилката са направени от бюджета на община Костинброд.

На събитието присъстваха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, кметът на село Безден Цветан Борисов, Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Кристина Александрова - зам.-председател на Общински съвет-Костинброд, Анелия Велева - общински съветник, Иво Трингов и  Теодора Вълчева - изпълнителни директори на „Костинброд ЕКО“ и представители на фирмата изпълнител на футболното игрище, което предстои да бъде изградено до читалището в Безден.

Трикольорна лента за новата площадка прерязаха кметът на община Костинброд, заедно с представителите от Регионално Депо за отпадъци и кметът на село Безден.

Площадката е най-голямата и единствена на територията на селото. Новата придобивка е съобразена с всички изисквания за безопасност на ЕС.

Трайко Младенов благодари на изпълнителните директори на „Костинброд ЕКО“ за закупуването на съоръженията и съобщи, че престои изграждане на видеонаблюдение в централната част на селото.

Иво Трингов, представляващ регионалното ДЕПО, заяви че няма нищо по-хубаво от това - децата ни да имат добра среда за социализиране!

Това е поредното спонсорство на акционерното дружество и трета детска площадка. Първата се намира в съседното село Богьовци, а втората на язовир „Маслово“ в град Костинброд.

Освен новата детска площадка жителите на село Безден скоро ще могат да ползват обособено място за спорт. С постановление на Министерски съвет през 2019 г. е отпусната сума в размер на 119 997, 90 лева с ДДС за изграждането и оборудването на спортна площадка в Безден.

Стартът на дейностите бе даден със символична „първа копка” и освещаването на общинския терен, предназначен за футболно игрище.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук