Нова спортна площадка бе открита в центъра на село Миланово

1890 преглеждания

Носи грандиозното име "Арена Миланово"

На 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, бе официално открита чисто нова спортна площадка в село Миланово.

Мащабният проект е реализиран изцяло от Община Своге в лицето на кмета г-н Емил Иванов. Лентата на новата спортна придобивка прерязаха инж. Валентин Михайлов - заместник- кмет на общината и г-н Тихомир Георгиев - организатор на проекта.

В приветствието си, заместник-кметът изказа своята радост от факта, че младите хора в селото вече ще имат място, на което да спортуват. Новото съоръжение е разположено в центъра на село Миланово и ще бъде на разположение на желаещите  по всяко време на денонощието. Инж. Михайлов увери, че площадката няма да бъде заключвана и ще може да се използва от малки и големи абсолютно безплатно.

В рамките на официалното откриване, на новия терен, пред очите на събралото се множество, беше изигран футболен мач, а изпълнителите от танцов състав ‘Миланово“ потопиха гости и публика в магията на българския фолклорен танц.

Новото футболно игрище носи  грандиозното име „Арена Миланово“. Голям фотос на местния футболен клуб „Милан“- село Миланово се издига над спортната площадка – като спомен за       някогашните победи на отбора и пазител на родовата памет.

Жителите на село Миланово не скриха радостта си от новата придобивка и изказаха своята благодарност към общинското ръководство за усилията и грижата към тях. Те споделиха и щастието си от факта, че никога не са виждали родното си село в такъв вид, толкова оживено и красиво.

EspressoNews