Нови детски площадки ще радват възпитаниците на ДГ „Виолина“ в село Петърч

1733 преглеждания

Детската заведение разполага и с нов логопедичен кабинет

Три нови детски площадки ще радват възпитаниците на ДГ „Виолина“ в село Петърч. Официалното откриване на новите придобивки направиха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заместник кметовете г-н Александър Ненов и г-жа Теодора Гогова, кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, Председателят на общински съвет – Костинброд д-р Атанас Тенев, общинските съветници г-жа Краса Крилашка и г-н Иван Иванов, както и директорът на детска градина „Виолина“ г-жа Весела Манова и директорката на ДГ „Детелина“ г-жа Румяна Аврамова.

На площадките са изградени нови съоръжения за игра, положена е ударопоглъщаща настилка, а площите отговарят на всички изисквания за безопасност. Детската градина вече разполага и с нов логопедичен кабинет, а от 1 септември яслената група към детското заведение функционира с пълен капацитет от 20 деца. Водосвет за здраве отслужи отец Желязко, а възпитаниците на ДГ „Виолина“ зарадваха всички присъстващи със своя музикална програма и рецитал на стихотворения.

В приветствието си към присъстващите кметът на Костинброд поздрави г-жа Манова за новия пост, който заема като директор на детското заведение, подчертавайки нейните хъс за работа и добри мениджърски качества. Той не пропусна да изброи и новоизградените обекти в с. Петърч сред които са новият паркинг пред храм „Св. Вмч. Георги Победоносец“, както и предстоящото завършване на парка пред кметството, фитнес на открито и реконструкция на беседката, които ще обособят изцяло нова зона за отдих.

В края на словото си Младенов пожела успех на яслената група и честити новите придобивки на забавачницата, като пожела много слънчеви дни, прекарани в игри.

EspressoNews