Нови детски площадки ще радват малчуганите в община Костинброд

1143 преглеждания

На 11 ноември, в Драговищица и Голяновци бяха открити две детски площадки

Нови детски площадки ще радват малчуганите в община Костинброд. На 11 ноември, в деня на почит към покровителя на семейството - Свети Мина, с водосвет за здраве, бяха открити две нови детски площадки в селата Драговищица и Голяновци.

Община Костинброд спечели два проекта в началото на 2021 г.. Проектите са от обявения конкурс на МОСВ и ПУДООС за „Чиста околна среда 2021“ на тема „Обичам природата и аз участвам”.

В село Драговищица, съоръженията на детската площадка са по ПУДООС, а оградата, пейките и алеята са финансирани от Община Костинброд.

Само преди няколко години бе открита детска площадка, дарение от Регионално ДЕПО-Костинброд, в непосредствена близост до обновения площад. Така, Драговищица, вече разполага с две детски площадки за децата от второто по-големина село в община Костинброд.

На събитието присъстваха заместник-кметовете на община Костинброд инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, Албена Виденова - кмет на село Драговищица, общински съветници - Камелия Велкова, Мариян Младенов и Иван Иванов, Борислав Борисов - кмет на село Петърч, служители от общинска администрация, служители от социални центрове и жители на селото.

На 11 ноември, в село Голяновци бе открит кът за отдих за малки и големи в центъра на селото, включващ детски съоръжения и стрийт фитнес. Освен детската площадка и обновения площад, скоро ще бъде открит и чисто нов пенсионерски клуб за нуждите на пенсионерите от клуб „Жар-Голяновци“.

На събитието присъстваха заместник-кметовете на община Костинброд инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, общински съветници, кметове на населени места и служители на общинска администрация.

През изминалия месец, в центъра на село Чибаовци бе поставено комбинирано детско съоръжение, дарено от „Костинброд Еко“, управляващо Регионално ДЕПО -Костинброд, а Община Костинброд огради цялото пространство с метална ограда, с цел предпазването на децата.

През изминалия месец бяха поставени съоръжения и в кв. „Захари Стоянов“ до Радиостанцията. В квартала зад линията в град Костинброд бе изградена изцяло нова детска площадка за живущите до Радиостанцията. Тя е оградена с метална ограда с цел предпазване и опазване живота на децата. Детските съоръжения са дарение от „Костинброд Еко“, управляващо Регионално ДЕПО-Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук