Ново футболно игрище за възпитаниците на НУ „Отец Паисий“, село Драговищица

1182 преглеждания

Спортната придобивка беше официално открита на 21 септември

На 21 септември, в двора на НУ „Отец Паисий“, село Драговищица, официално беше открито новото футболно игрище. Това е втората спортно съоръжение, открито през последния месец в община Костинброд.

Футболното игрище се намира в двора на училището, разделено с ограда от новите детски площадки в ДГ „Детелина“. Само преди няколко месеца, ползването на двора на началното училище и детската градина в селото бе невъзможно. Община Костинброд успя да изчисти терена и да изгради съоръжения, на които да играят децата, да се забавляват и да спортуват. Идеята на Ръководството е визията на двора да се допълни с баскетболна площадка, стрийт фитнес и лекоатлетическа писта.

На събитието присъстваха: Трайко Младенов –  кмет на община Костинброд, неговият заместник в ресор „Образование“ – Александър Ненов, както и Албена Виденова – кмет на село Драговищица, Иван Иванов и Анна Радовска – общински съветници, Румяна Аврамова – директор на НУ „Отец Паисий“, Диана Михайлова – секретар на НЧ „Г. С. Раковски 1928“, служители на Общинска администрация и жители на село Драговищица.

Директорът Юлияна Лозанова отправи специални благодарности към ръководството на община Костинброд, за поддържането на материалната база на училището. „Без община Костинброд и Общински съвет-Костинброд всичко това нямаше да се случи!“.

Кметът на община Костинброд заяви: „ Държа в ръката си миналото! Минало, което трябва да си пожелаем никога повече да не се случва. През далечната 2016г. се борихме училището да остане. Благодарение на добрата ни синергия между съгражданите, община Костинброд и Общински съвет-Костинброд ние успяхме и спасихме училището от затваряне! Винаги наш приоритет е било училището да пребъде! А за да се развива, то трябва да се надгражда. След това футболно игрище ще последва и баскетболно и още други съоръжения за децата от село Драговищица!“.

Отец Леонтий отслужи водосвет, освети игрището и пожела всички да се радват на новата си придобивка. След откриването на игрището Отец Леонтий освети и новите съблекални за нуждите на ФК „Спортист“ Отборът от село Драговищица има изцяло ново изградени съблекални.

Новата придобивка за футболния клуб е изградена на терен, който няколко години беше използват за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Теренът е почистен и на мястото на отпадъците има красиви съблекални. Модулите ще се ползват изцяло от ФК „Спортист“, а при мачове има обособени един модул за гостите, един за съдиите и един за домакините. Съблекалните са оборудвани с душ кабини, санитарни възли и място за преобличане. Зад съблекалните терена е насипан и обособен за паркиране на автомобили. В пространството около съблекалните ще бъде изградена чешма и зона за отдих, с поставянето на беседки.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук