Новостроящ се храм, редовен транспорт и подновени спирки за село Дръмша

304 преглеждания

Преди една година в село Дръмша започна изграждането на православен храм „Св. мъченица Ирина“

Преди една година в село Дръмша започна изграждането на православен храм „Св. мъченица Ирина“. Общинска администрация-Костинброд предостави безвъзмездно общински имот на църковното настоятелство за изграждането на бъдещия храм. Новият православен храм се строи в двора на бившето начално училище в село Дръмша – „Паисий Хилендарски“, което е изучавало ученици през 50 и 60 години от 1 до 7 клас.

През настоящата година общината отпусна 10 хиляди лева за строителни дейности, а днес се постави информационна табела на входа на имота с визията на храма. В момента се поставят две чисто нови спирки, на които всички пътуващи от и за селото ще може да чакат пристигането на маршрутките и автобусите на „Общински превози Костинброд“ ЕООД. Предстои подмяна и на още две спирки: една на разклона за село Дреново и една в началото на село Дръмша, а централната спирка на селото ще бъде реновирана.

По време на обиколката в село Дръмша, водени от кметския наместник Добри Тодоров, ръководството на община Костинброд, в лицето на кмета Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд и зам.-кметовете на община Костинброд – инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов се срещнаха и разговаряха с жители на селото.

Община Костинброд ще продължава да поддържа облика на селото като финансира и се грижи за инфраструктурата и подпомага културата и духовенството в високопланинското село Дръмша.

Костинбродските села Дръмша, Дреново и Чибаовци са облечени в богата история, преливаща с обичаи и традиции, които гордо се поддържат и предават от поколение на поколение. Точно такива са оброчните кръстове. Именно в тези села се намират над 100 такива.