ОФК диша по-спокойно след важна победа над Витоша!

1147 преглеждания

Второто полувреме се разви отлично за възпитаниците на старши треньора Христо Коилов

ОФК Костинброд постигна ценна победа по пътя си за оставане в Трета лига след като си наложи с минималното1:0 над отбора на Витоша Бистрица. Точен за домакините бе голмайстора на тима Борислав Будинов. Делегат на срещата бе Емил Велев-Кокала.
При отлично време за футбол двата отбора изиграха първото полувреме без сериозни опасности пред някоя от двете врати. Изстрели от дистанция на Борислав Будинов и Георги Илиев не затрудниха стража на Бистрица.
 
Второто полувреме се разви отлично за възпитаниците на старши треньора Христо Коилов. В 55-та минута костинбродчани получиха възможност да изпълнят фал близо до вратата на гостите, при който Стефан Методиев качи топката на главата на Будинов и нападателя не остави шансове на стража на гостите. В 80-та минута нашите момчета пропуснаха златна възможност да сложат точка на спора след като Лъчезар Георгиев се озова очи в очи със стража на гостите, но изстрелът му бе отразен. В последните минути на срещата бистричани получиха отлична възможност да вземат точка от двубоя. Футболист в зелено стреля от близка дистанция, но отлична намеса на Валентин Галев не позволи топката да влезе в мрежата.
С победата си днес тимът ни диша по-спокойно в борбата си за запазване на мястото си в Югозападна Трета лига. Костинбродчани събират 28 точки в актива си и се изкачват до 15-то място във временното класиране, на 2 точки от зоната на изпадащите и с мач по-малко от преследвачите си.
Следващият противник на тима ни е дубъла на Славия. Отложената среща от XXVI кръг е в Сряда/10.04.2024г./ от 17:00 часа на стадион ,,Бенковски”
 
Източник и сн.: ОФК Костинброд - 2012

 

 

  ·