Областният управител на Софийска област и кметовете на Костинброд и Петърч провериха почистването на река Блато

883 преглеждания

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, кметът на  Костинброд Трайко Младенов и кметът на с. Петърч Борислав Борисов инспектираха почистването на река Блато в извън урбанизираната територия.  Реката се почиства с отпуснатите от правителството 1 155 000 лв, като частта, която преминава пред Костинброд вече е изчистена.

Припомняме, че в следствие на проливните  дъждове в средата на месеца р. Блато излезе от коритото си и част от дворовете на Петърч останаха под вода.

Областният управител посети и с. Голяновци, където в кмета Симеон Спасов провериха дейностите по уширяването и удълбочаването канал, през който водата наводни селото.

Тодоров изрази задоволство от свършената работа и блатодари на правителството и местната власт за бързата и адекватна реакция по време на криза.

Тежка механизация почиства мястото на събирането на двете реки Блато и Сливнишка, между село Петърч и кв. „Маслово“, гр. Костинброд.

Работи се по всички реки, излезли от коритата си и наводнили село Петърч и град Костинброд. Чисти се и коритото на река Белица от моста на „Корейска махала“ посока течението на реката.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук