Обновената детска градина „Виолина“ в село Петърч беше официално открита

672 преглеждания

През последните години това е едно от най-търсените детски заведения в общината

С водосвет за здраве, на 23 септември, беше открита обновената детска градина „Виолина“ в село Петърч.

Това е детската градина, която само до преди по-малко от 10 години нищо не бе ремонтирано от нейното създаване. През последните години тя стана една от най-търсените детски градини в общината. От една страна заради новото си ръководство, в лицето на Весела Манова и от скоро на Василка Владимирова. От друга страна заради неспиращото развитие и обновяване на базата.

Преди няколко години, в детското заведение, беше открита яслена група, логопедичен кабинет, три нови детски площадки и ново игрище за мини футбол.

Последва изпълнение на проект за изграждане на допълнително застрояване от 64 кв.м., с цел обособяване на ново помещение за яслена група, създаване на санитарни възли, ново спално помещение и санитарен възел и топла връзка между двете сгради, изцяло подновен покрив, чисто нова оборудвана кухня, обновен коридор, нова учителска стая, подменени врати и прозорци.

На официалното откриване на обновената ДГ „Виолина“ присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, заместник-кметовете инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, кметът на село Петърч – Борислав Борисов, председателят на общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, общинските съветници Даниела Станкова, Марияна Кръстанова и Мариян Младенов, директорът на детска градина „Пролет“ – Весела Манова, Янко Шумков и жители на село Петърч.

Преди официалната част, децата от ДГ „Виолина“ изнесоха невероятен концерт с песнички и стихчета. Директорът Владимирова подари грамота на представителя на фирмата-изпълнител, както и на един от родителите за откриването и отпечатването на стюардесата Виолина, на която е кръстена детската градина в село Петърч.

Кметът Младенов сподели, че Община Костинброд и Общинския съвет винаги са били единодушни за вземането на решения за реконструкция на образователните заведения. Грижата за децата на община Костинброд остава водещ приоритет в работата на Общинска администрация-Костинброд. Общината винаги се е стремяла към четири основни правила: образование, духовност, спорт и социални дейности.

„Подобряването на материалната база и инфраструктурата за по-добър учебен и възпитателен процес за нашите деца е приоритет, който последните години изпълняваме с огромно желание и настойчивост. Децата са цветята на Живота! За тях работим, за тях живеем. Те са нашето бъдеще! Честита обновена детска градина! Успех на яслената група и пожелаваме здраве на децата, много слънчеви дни и усмивки“, каза още Младенов.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук