Обновиха и преоборудваха Кризисния център в Драгоман

1930 преглеждания

Учреждението не е ремонтирано от откриването си

Нов облик има Кризисният център в Драгоман. Той беше представен на кмета на общината Андрей Иванов и неговия заместник Лидия Банкова, придружени от служители от Общинската администрация. На представянето присъстваха още председателят на Областния съвет на БЧК и зам.-председател на Националния съвет на БЧК – д-р Валентин Пеев, директорът на Областния съвет на БЧК – Росен Василев, доброволци от Българския младежки червен кръст в Драгоман.

Местният Кризисен център е напълно променен, благодарение на съвместните усилия на Общинската администрация в Драгоман, БЧК, Фонд „Социална закрила”, младежите от Клуба на БЧК и Ханс Мюлер от Германския червен кръст, който направи дарение в размер на 5 000 евро за ремонта, чрез Областния център на БЧК. На приблизително същата стойност възлизат и средствата, вложени от Община Драгоман за строително-ремонтни работи. Те включват нова шпакловка, поставяне на паркет, нови врати, ремонт на санитарните помещения, боядисване и други ремонтни подготвителни дейности.  

С дарението, направено от БЧК, са оборудвани тоалетните и санитарните помещения. Пералня, сушилня и електроуреди са сред новите придобивки на Центъра, чийто капацитет е 10 деца. Съгласно изискванията, бе изготвен приемо-предавателен протокол с опис на направените дарения, който пред всички присъстващи бе подписан от директора на Областния съвет на БЧК и от управителя на Кризисния център.

Припомняме, че от изграждането му преди 11 години, Кризисният център, не е преоборудван. В знак на признателност и благодарност за осигурените отлични битови условия за децата, настанени в Центъра, неговият управител  Иванела Георгиева подари на председателя на Областния съвет на БЧК и зам.-председател на Националния съвет на БЧК – д-р Валентин Пеев и на кмета Андрей Иванов ръчно изработени пана – „ Дървото на изобилието“. „Доброволчеството и добротворчеството са заразителни”, заяви в обръщението си към присъстващите заместник-кметът Лидия Банкова. Като пример тя посочи благородната инициатива на младежите от Клуба на БМЧК-Драгоман за събирането на дрехи, обувки и играчки за децата от Кризисния център.

EspressoNews