Община Божурище възобновява издаването на безплатни карти за пътуване на пенсионери

715 преглеждания

Картите ще са в сила от 1 ноември

Община Божурище възобновява издаването на безплатни карти за пътуване на пенсионери. Това става ясно от публикация на кмета Георги Димов във Фейсбук. Заявления за издаване на карти ще се подават в деловодството на Общината от 01.10. до 15.10.2020 г. Картите ще могат да бъдат получавани от 25.10. до 05.11.2020 г. и ще са в сила от 01.11.2020 г., се казва още в публикацията.

Ето и пълният и текст:

„Уважаеми съграждани, в деловодството на Община Божурище постъпи благодарствено писмо, придружено с подписка от пенсионери, които са използвали безплатните карти за пътуване по общинската транспортна схема.

Както знаете, издаването на безплатни карти за пътуване бе временно преустановено заради въведеното извънредно положение на територията на цялата страна, с цел да се избегнат пътуванията на една от най-рисковите групи лица.

В своето писмо, пенсионерите заявяват желание за възобновяване на безплатните карти за пътуване, тъй като същите са им жизнено необходими за задоволяване на техните медицински, комунално-битови и социални нужди.

Въз основа на това тяхно искане и предвид, че животът продължава да тече в условията на епидемична обстановка, Община Божурище ВЪЗОБНОВЯВА ИЗДАВАНЕТО НА БЕЗПЛАТНИ КАРТИ ЗА ПЪТУВАНЕ НА ПЕНСИОНЕРИ.

От 01.10. до 15.10.20 г. ще се ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЯ за издаване на карти, в деловодството на Общината.

От 25.10. до 05.11.20 г. ще се ПОЛУЧАВАТ самите карти за пътуване, от деловодството на Общината.

Картите за безплатно пътуване ще са в сила от 01.11.2020 г.“.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук