Община Божурище ще настани в общинско жилище засегнатите от пожара семейства

2013 преглеждания

Стартира кампания за набиране на дрехи и вещи от първа необходимост за пострадалите

Своята съпричастност към пострадалите семейства от пожара, който избухна през изминалата вечер в жилищен блок в Божурище, изказа в своя фейсбук профил кметът на общината Георги Димов. Той отправи и призив към всички, които имат възможност, да помогнат с дрехи и вещи от първа необходимост на пострадалите.

Община Божурище ще настани в общински жилища пострадалите от бедствието хора, които нямат възможност да се настанят при свои близки и роднини. Въпроси и информация може да бъде получена на тел: 0885373005; 0882882016.

Ето и текста на обръщенето на кмета:

„Уважаеми съграждани,

Изразявам своята искрена съпричастност към пострадалите семейства от разразилия се пожар през изминалата вечер в ж.к. Жилища, блок №7, гр. Божурище. Още снощи, лично от мен бяха закарани част от пострадалите хора при техни близки и роднини. Тези от тях, които нямат при кого да бъдат приютени, община Божурище ще ги настани в общинско жилище, което по закон се води резервно и се пази именно за такива случаи. Отправям призив към всички Вас за съпричастност към пострадалите хора от пожара и нека всеки, който има възможност и желание, да се включи в кампанията за набиране на дрехи и вещи от първа необходимост, а именно: легла, маси, столове, домашна посуда и т.н. Събирането им ще се осъществява зад сградата на Община Божурище. За всякакви въпроси и информация може да позвъните на следните телефони: 0885373005; 0882882016. Благодаря предварително на всички, които ще окажат подкрепа и помощ към нашите съграждани!“

Припомняме, че тази нощ пожар изпепели няколко жилища в двуетажен блок в Божурище. Гасенето продължи и тази сутрин. За щастие, няма пострадали при пожара.

EspressoNews