Община Годеч набира доброволци за осигуряването на социален патронаж

2336 преглеждания

"Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас"

Община Годеч набира доброволци за осигуряването на социален патронаж на най-рисковата група - възрастните граждани:

"Уважаеми съграждани,

Приятели,

    Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас.  Въпреки предприетите мерки и усилията на много институции по предотвратяване разрастването на епидемията от коронавируса COVID-19, според прогнозите на здравните власти, пикът тепърва предстои.
Ресурсите на държавата и на нас-местната власт, обаче са ограничени. Голяма е вероятността в скоро време много наши приятели, съседи, близки и роднини да имат нужда от вашата помощ и подкрепа.

Заради това се обръщам към всеки един от вас, които бихте искали и можете да помогнете, да се включите в кампанията по набиране на доброволци за осигуряването на социален патронаж на най-рисковата група-възрастните ни съграждани, като при необходимост  разнасяте храна по домовете им, снабдявате с продукти от първа необходимост и други дейности.

От доброволци имат нужда и българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве и този на членовете на техните семейства. Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на нашите населени места и навсякъде, където има струпване на хора.

Ако сте готови да се включите като доброволци, моля, пишете на следния електронен адрес: obshtina_godech@abv.bg или позвънете на телефон 0893021010.

Важно е да посочите вашите три имена, своите професионални умения и телефон за връзка.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.   

Остава ни надеждата, с оглед на предприетите ограничителни мерки, че няма да се стига до необходимост от ангажиране на доброволчески групи, но сме длъжни да бъдем подготвени.

В момент на кризи българите сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме взаимно и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим и с тази епидемия, която промени живота на целия свят.

Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!     

Радослав Асенов, кмет на община Годеч

Община Годеч с гореща телефонна линия
Когато небето понякога е лилаво
Годеч оживя за Трети март
„АК Магнит“ търси нови служители

Източник: Община Годеч, снимка: freepik

ЕspressoNews

 

Последвайте EspressoNews във Фейсбук