Община Драгоман: Не паркирайте на улиците, за да не възпрепятствате снегопочистването

1264 преглеждания

Собствениците на търговски обекти и жилища трябва да почистят пред своите обекти

Водачите и собствениците на автомоблили да не паркират автомобилите си на пътното платно, за да не възпрепятстват снегопочистващата техника. Това призовават от Община Драгоман със съобщение, публикувано на официалната страница на ведомството. Ето и пълния му текст:

„УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Във връзка с зимната обстановка и осигуряване на качествено снегопочистването на улиците и населените места в община Драгоман, молим за съдействие да не допускате паркиране на превозните средства на тротоарите и уличните платна, за да не се затруднява снегопочистването. Превозните средства да бъдат паркирани в гаражите или дворовете.  

Призоваваме също така жителите да почистват тротоарите и да осигуряват достъп до съдовете за битови отпадъци, за да не се нарушава графика за сметоизвозване.

Собствениците и наематели на търговски обекти, ръководители на фирми, управители на обекти, както и директори на детски градини и училища да организират почистване на прилежащите тротоари и терени от сняг и да отстраняват ледените висулки, застрашаващи минувачите.

Общинска администрация-Драгоман“

EspressoNews