Община Драгоман: Не паркирайте на улиците при снеговалеж, за да не възпрепятствате снегопочистването

708 преглеждания

Собствениците на търговски обекти и жилища трябва да почистят пред тях

Водачите и собствениците на автомоблили да не паркират автомобилите си на пътното платно, за да не възпрепятстват снегопочистващата техника. Това призовават от Община Драгоман със съобщение, публикувано на официалната страница на ведомството. Ето и пълния му текст:

„Във връзка с настъпващия зимен сезон и осигуряване на качественото снегопочистване на улиците в гр. Драгоман, молим при започване на снеговалежите, пътното платно да се освобождава незабавно от паркирани автомобили.

Превозните средства да не се паркират на тротоарите и уличните платна, за да не бъде затруднявано движението на снегопочистващата техника за почистването на улиците.

Превозните средства да бъдат паркирани в гаражите или дворовете.

Управителите на търговските дружества, едноличните търговци, ръководителите на предприятия, учреждения и обществени организации, собствениците и наемателите на сгради и търговски обекти са длъжни да отстраняват снега по тротоарите пред сградите и търговските обекти не по-късно от 12 ча́са след наваляването, както и да отстраняват в същия срок ледените висулки и опасните натрупвания от снега.

Собствениците, наемателите и ползвателите на индивидуалните имоти също отстраняват снега по тротоарите си, ледените висулки и опасните натрупвания от сняг самостоятелно.

Общински инспекторат - гр. Драгоман

EspressoNews