Община Драгоман вече има соларни зарядни системи

1242 преглеждания

Жителите и гостите ще могат да зареждат своите телефони и мобилни устройства

Жителите и гостите на община Драгоман ще имат постоянен, публичен достъп до соларна енергия, благодарение на която ще могат да заредят своите телефони и мобилни устройства при нужда. Местоположението на соларните системи е избрано така, че да обхване възможно по-голям кръг от хора, които да се възползват от генерираната енергия. Екологичните системи са монтирани в Централната градска част, в парка на града, на новоизградената детска площадка в кв. Драгоман и в най-голямото село в общината - Габер.

Иновативните устройства са резултат от сътрудничеството между Общината Драгоман и Посолството на Република Франция. През 2019 г. Общината бе определена за един от лауреатите в конкурса „Екообщина 2019 г.“ и подписа договор, с който бе осигурено финансиране за изграждането на първите четири соларни системи на нейна територия.

Реализацията на този проект е още една от мерките в изграждането на устойчиви политики и решения, които Общинското ръководство реализира, за да може градът и съставните села да подобряват своята екологична среда, а гражданите да имат по-добри условия за живот и реализация.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман