Община Драгоман отбеляза "Часът на Земята" с децата от СУ "Христо Ботев"

1436 преглеждания

Община Драгоман отбеляза "Часът на Земята" с децата от СУ "Христо Ботев"

Със занимателни инициативи, които се проведоха на 23 март, Община Драгоман и децата от 4-ти и 5-ти клас от СУ „Христо Ботев“ се включиха в глобалната инициатива „Часът на Земята“.  Темата на тазгодишната кампания бе „Свържи се е природата“, а на местно ниво планираха специално мероприятие на открито за вечерта на 24 март, което обаче се наложи да бъде отложено заради лошите метеорологични условия. Лошото време обаче не отказа Община Драгоман и тази година да покаже своята съпричастност към проблемите на климата и околната среда.

Заедно с учениците, от местната администрация изгледаха няколко кратки филма, показващи биоразнообразието на нашата планета. Всички участници в последвалата дискусия се съгласиха, че за да се грижим за природата първо трябва да я опознаем и обикнем. Затова виртуално бяха обиколени няколко континента, а учениците се запознаха с интересни видове растения и животни. Възпитаниците на СУ "Христо Ботев" представиха и хартиените фенери, изработени от тях за Часът на Земята.

Бяха разгледани основните проблеми с опазването на околната среда, като децата направиха интересни предложения и разбраха какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета. За своето участие децата бяха наградени с грамоти и подаръци от Община Драгоман.

Срещата завърши с извода, че опазването на природата води до по-добро качество на живот, че е много важно да се научим да ценим неоценимото, че трябва да подадем ръка на природата.

От Община Драгоман изразиха надежда скоро пак да се срещнат с малките си приятели, за да разберат какви усилия децата, а и възрастните, са положили, за да опазват природата.

EspressoNews