Община Костинброд: „Благодарим на всички социални работници за упорития труд, усърдие и всеотдайност“

470 преглеждания

В Деня на социалната дейност, който се отбелязва всеки трети вторник на месец март, Община Костинброд поздравява всички социални работници в общината и им благодари за упорития труд, усърдието и всеотдайността:

„Благодарим на всички социални работници, работещи в община Костинброд за упорития труд, усърдие и всеотдайност, които проявяват ежедневно в своята благородна професия.

Тя е не просто база от знания или реализиране на определени политики. Социалната работа е кауза, която се подчинява на принципи и съхранява общочовешките ценности на солидарност, справедливост и равнопоставеност, именно чрез инвестирането в самите хора.

Мотото, което обединява празника тази година, е: „Да изградим съвместно един нов и по-добре устроен екологичен социален свят, без да пренебрегваме никого“ с разбирането, че само с общи усилия е възможна промяна в живота на отделните личности, семействата и социалните общности.

В момента Община Костинброд предоставя социални услуги за различни уязвими групи граждани. Сред тях са център за работа с деца на улицата, топъл обяд за социално слаби и възрастни хора, отдел „Социални и хуманитарни дейности“ към община Костинброд, домашен социален Патронаж, център за социална рехабилитация и интеграция, център за обществена подкрепа и Дирекция „Социално подпомагане“ и възстановяващ център за деца с онкохематологични заболявания.“.

Благодарим Ви!“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук