Община Костинброд: Заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за настоящата година се приемат до 09.12.2022 г. (включително)

474 преглеждания

Община Костинброд напомня на своите жители, че заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за настоящата година ще се приемат до 09.12.2022 г. (включително), в деловодството на Общинска администрация-Костинброд.

Община Костинброд отпуска еднократна финансова помощ веднъж годишно на социално слаби лица, лица с наличие на тежко хронично заболяване с 90% и над 90% трайно намалена работоспособност, или I група инвалидност, доказващи се с медицинска документация.

Помощта се отпуска на лица с постоянен адрес на територията на Общината, въз основа на подадено писмено заявление до кмета на Община Костинброд, по утвърден от него образец. Заявленията и приложените необходими документи се разглеждат от постоянна комисия, назначена със заповед на кмета на Общината.

При необходимост, Общински съвет-Костинброд, на свое заседание, с решение, може да определи сума, според индивидуалния случай, която да послужи за подпомагане на болното лице/възстановяване на щети след нанесени поражения на жилища. Пораженията на жилища се доказват с удостоверение от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР.

Източник: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук