Община Костинброд бе отличена с Европейския етикет за иновации и добро управление

349 преглеждания

Община Костинброд бе отличена с Европейския етикет за иновации и добро управлениена местно ниво на Съвета на Европа. Заместник-кметът на община Костинброд – Александър Ненов участва във форум „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“.

В рамките на форума, който се провежда във Велинград, на Община Костинброд, в лицето на заместник-кметът Ненов, бе връчен приза Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Удостояването с престижната награда е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление.

Форумът се организира от МРРБ и има за цел да бъдат представени добри практики за развитие и укрепване на местното самоуправление и местната демокрация в България. В него участват членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти, представители на НСОРБ, на българските общини, на МРРБ, на Съвета на Европа.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук