Община Костинброд закупи пет професионални дезинфекционни станции

549 преглеждания

Монтирани са в обществени сгради в града

Община Костинброд закупи пет броя професионални дезинфекционни станции за извършване на дезинфекция на ръце (автоматични диспенсъри), с вградена система за употреба на течен дезинфектант. 

Устройствата са закупени от Община Костинброд, след одобрение от Общински съвет-Костинброд, във връзка с получено писмо от Министерство на околната среда и водите, в което се издават указания към директорите на РИОСВ относно възможността за разходване на средства от Общините по Закона за управление на отпадъците за прилагане на мерки от Закона за здравето.

Дезинфекционните станции са поставени:

1 бр. в сградата на Общинска администрация - Костинброд

1 бр. в сградата на РСПБЗН Костинброд и Общински инспекторат Костинброд

2 бр. в сградата на Поликлиниката (на двата входа)

1 бр. в сградата на РУ на МВР-Костинброд и Домашен социален патронаж

Закупуването и поставянето на дезинфекционните станции е част от мерките, които Община Костинброд предприема във връзка с разпространението на COVID 19 и се цели поддържане на хигиена и недопускане разпространението на вируса. Станциите са за ползване както от служителите на институциите, така и за гражданите.

На доставянето и поставянето на дезинфекционните станции присъстваха Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС Костинброд и служители от Общинска администрация-Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук