Община Костинброд и МИГ „Костинброд-Своге“ обсъдиха бъдещи проекти

2364 преглеждания

За следващия програмен период

Ръководството на община Костинброд обсъди бъдещи проекти с МИГ „Костинброд-Своге“ за следващия програмен период. На 28 юни беше проведена работна среща от типа „Фокус група“ за формулиране на цели, приоритети и мерки на стратегията за водено от общността местно развитие за периода 2021-2027 г.

На срещата присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, зам.-кметовете инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова, служители от Общинска администрация-Костинброд и консултанти на МИГ „Костинброд-Своге“.

Срещата е по повод на проект „Подготвителни дейности за подготовка на стратегия за ВОМР на МИГ „Костинброд-Своге“ за периода 2021-2027 г. и съпътстващото й популяризиране, консултиране, координиране и създаване на местен капацитет“, който ще се осъществява с финансовата подкрепа на ПРСП 2014-2020 г. чрез процедура BG06RDNP001-19.610 за подбор на проекти за подготвителни дейности по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностните местно развитие“, административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № РД50-85/23.03.2023 г.

Темата на работната среща бе разработване на многофондова стратегия за водено от общностите местно развитие на „Местна инициативна група Костинброд-Своге“. В новата многофондова стратегия ще бъдат предвидени мерки за подпомагане проекти за инфраструктура, туризъм, иновации, повишаване на административния капацитет и социални дейности. Община Костинброд залага на инфраструктурни обекти и туризъм в общинските мерки, като проектите ще бъдат реализирани през следващия програмен период.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук