Община Костинброд и МРРБ подписаха споразумение за изграждане на улична мрежа

387 преглеждания

Улиците в кв. „Захари Стоянов“, в Костинброд ще бъдат изцяло рехабилитирани

В деня на строителя – Димитровден беше подписано споразумение за изключителен важен инвестиционен проект за изграждане на улична мрежа на улици „Д. Петков“, ул. „Острова“ и ул. „Ропотамо“, гр. Костинброд.

На 26 октомври, Община Костинброд и Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, подписаха споразумение с ангажимент за изграждане на обект: „Изграждане на ул. Д. Петков“ от ОТ 918 до ОТ 926, ул. „Острова“ от ОТ 926 до ОТ 1024, ул. „Ропотамо“ от ОТ 707 до ОТ 709, гр. Костинброд – Етап 2“. В официалната зала на МРРБ заместник-кметът на община Костинброд – Александър Ненов и финансовият контрольор на община Костинброд – Николай Георгиев подписаха споразумение за финансиране на изграждане на улична общинска мрежа.

Преди една година беше реализиран проект „Изграждане и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Костинброд“ – обект: Изграждане на ул. „Витоша“, ул. „Гео Милев“, ул. „Пирин“ и рехабилитация на: ул. „Й. Йовков“, гр. Костинброд”.

След подписването на споразумението, улиците в квартал „Захари Стоянов“, гр. Костинброд ще бъдат изцяло рехабилитирани. Кварталът все повече се заселва от нови жители като е предпочитан, поради близостта си до Автомагистрала „Европа“. През следващата година предстои облагородяване на различни зони на територията на общината, както и изграждане или рехабилитация на улици в рамките на град Костинброд и селата от община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук