Община Костинброд набира доброволци за увеличение на численият състав на доброволно формирование „Феникс“

584 преглеждания

Община Костинброд обявява процедура за набиране на доброволци за увеличение на численият състав на доброволно формирование „Феникс“ за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, и отстраняване на последиците от тях на територията на общината.

Информация, относно набирането на доброволци, заявление за включване в състава на доброволно формирование и формуляр за кандидатстване може да получите от Общинска администрация, втори етаж, стая номер 20. Лице за контакт: Мариана Христова – ДЛСЗЛД, тел. 0721 8720, GSM 0889403890.

Подборът на кандидатите за доброволци се извършва от комисия, определена със заповед на кмета на общината.

ДФ „Феникс“ е създадено за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Доброволците през последните години участваха в овладяването на разпространението от COVID-19, дезинфекцирането на обществени места в града, отговарят на сигнали за съдействие и помощ, и се включват във всяка извънредна ситуация, свързана със здравето и защитата на жителите на община Костинброд.

Доброволното формирование „Феникс“ членува в Националната асоциация на доброволците в Република България /НАДРБ/.

Формированието не веднъж е награждавано с почети грамоти. През 2020 г. от министъра на икономиката, Лъчезар Борисов и през същата година от комисар Георги Иванов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Доброволците поддържат готовност за явяване за изпълнение на задачи, свързани със защита здравето и живота на хората, като:

Предупреждение; Изпълнение на неотложни мерки за намаляване на въздействието; Оповестяване; Спасителни операции; Ограничаване и ликвидиране на пожари; Операции по издирване и спасяване; Извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи; Оказване на първа долекарска помощ на пострадалите при пожари, бедствия и извънредни ситуации; Разсредоточаване на културни и материални ценности; Други операции, свързани със защитата.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук