Община Костинброд отбеляза 136 години от Съединението

941 преглеждания

Тържествените церемонии се състояха в Костинброд и Петърч

С две тържествени церемонии и полагане на венци и цветя, в община Костинброд отбелязаха 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Честванията започнаха на площад „Иван Вазов“ в Костинброд. Служители на Община Костинброд почетоха празника с венци пред паметника в памет на загиналите от община Костинброд в национално-освободителното движение и войните.

Венец  от община Костинброд поднесоха кметът на община Костинброд - Трайко Младенов, заедно със зам.-кмета инж. Теодора Гогова.

Венци и цветя поднесоха и Александър Ненов- зам.- кмет на община Костинброд, Светослава Иванова - директор на „Дневен център за работа с деца на улицата“, Жана Кръстанова - директор на „Център за социална рехабилитация и интеграция“, Росица Лазарова - директор на Домашен Социален Патронаж, Валери Миронов - директор на „Център за обществена подкрепа“ и служители на общинска администрация-Костинброд.

Празникът бе почетен и в село Петърч. Пред паметника в центъра на най-голямото село в общината, кметът Борислав Борисов, кметът на Костинброд Трайко Младенов и зам.- кметът инж. Теодора Гогова поднесоха венци и цветя.

Венци и цветя поднесоха и Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, Жана Кръстанова - директор на „Център за социална рехабилитация и интеграция“,  Росица Лазарова - директор на „Домашен социален Патронаж“, инж. Красимир Дебеляшки- еколог в община Костинброд, Кристина Йорданова - гл. специалист „Култура и спорт“ в Община Костинброд и жители на село Петърч.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук