Община Костинброд отбеляза 24 май на обновения площад в Чибаовци

922 преглеждания

Празникът започна с водосвет за здраве и освещаване на новия площад

Община Костинброд отбеляза 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на обновения площад в село Чибаовци.

24 май се празнува в Чибаовци като се организира събор на селото.

Тази година, жителите на високопланинското село, освен събора, отбелязаха и откриването на изцяло обновения площад в селото.

Площадът пред кметството и НЧ „Развитие1933“ е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, беседка и нови сменени стълби на сградата.

Празникът в Чибаовци започна с водосвет за здраве отслужен от отец Лъчезар и освещаване на новия площад.

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов поздрави жителите на село Чибаовци и всички гости за празника и за обновения площад. Той заяви, че започва ремонт на покрива на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в селото.

За доброто настроението на всички присъстващи се погрижиха ТС „Балкански ритми“ към НЧ „Развитие 1933“, ТС „Зорница“ към НЧ „Иван Вазов 1947“, група за автентичен фолклор към НЧ „Заря 1914“.

На днешното откриване присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, кметът на село Чибаовци – Искра Лазарова, заместник-кметовете на община Костинброд – инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, председателят на общински съвет – д-р Атанас Тенев, общинският съветник – Мариян Младенов, кметът на село Петърч – Борислав Борисов, кметски наместници на населени места, служители на Общинска администрация – Костинброд и жители на село Чибаовци.

Кметът на община Костинброд  Трайко Младенов, заедно с кметския наместник,  Искра Лазарова лиснаха менче с вода с пожелание за повече такива празници в селото.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук