Община Костинброд отново апелира за спазване на противоепидемичните мерки

604 преглеждания

Задължителни са предпазните маски на закрити обществени места и спазването на дистанция

Призив да се спазват разпорежданията и наложените превантивни мерки срещу коронавируса, публикува на своята фейсбук страница Община Костинброд.

„Във връзка с благоприятното лятно време от Общинската администрация призовават гражданите да спазват разпорежданията и наложените превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса.

Задължителни са предпазните маски на закрити обществени места и спазването на дистанция. Местната управа благодари на всички, които спазват правилата!

В България към момента са потвърдени 6102 случая на новия коронавирус, от които активни са 2811. Излекувани са вече 3037 лица. 37 от тях са регистрирани през последните 24 часа.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 483. От тях 32-ма се намират в интензивни отделения или клиники.

Националната информационна система показва, че лицата-медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са 465. Девет нови случая са регистрирани през изминалото денонощие. От тях 5 са установени при медицински сестри, 2 - при санитари и 2 - при друг медицински персонал.

254 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус. Четири са новите случаи от последното денонощие.

Община Костинброд апелира жителите на общината да запазят спокойствие и да проявят търпение в тази извънредна за цялата страна ситуация. Да бъдем разумни и дисциплинирани, за да останем здрави!“


EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук