Община Костинброд отпразнува 112-та годишнина от обявяването на Независимостта на Република България

721 преглеждания

По традиция община Костинброд отпразнува Независимостта на България на площад „Независимост“ в село Опицвет.

Заместник-кметът Александър Ненов, заедно с председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, общинските съветници Даниела Станкова, Мариян Младенов и Димитър Найденов, кметът на село Петърч Борислав Борисов и домакинът в лицето на  Гергана Величкова - кмет на село Опицвет поднесоха венци и цветя пред паметника на площада в село Опицвет.

Честването на 112 години Независима България включваше участието на военно формирование 34 420-Костинброд, заупокойна молитва отслужена от отец Желязко Симонов и фолклорна програма с участието на ТС „Релакс“ и ТС „Омайниче“. Към официалните гости с венец се присъединиха представители от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Костинброд.

Най-голямата атракция в празничния ден бяха автомобилите от Фестивал на класическата автомобилна техника, които направиха авто-шествие от град Костинброд до село Опицвет и присъстваха на тържествената заря-проверка.

Заместник-кметът на община Костинброд Ненов поздрави всички присъстващи с празнична реч по случай Деня на Независимостта на България:

„Събрали сме се за поредна година в село Опицвет, за да отбележим 112 години Независима България! Бъдете горди, че сте от това село! Бъдете горди, че сте потомци на всички тези имена, изписани върху паметника на площад „Независимост“. Призовавам Ви винаги да бъдем заедно и обединени на националните и официални празници на Република България. Винаги да ги честваме по този тържествен начин! Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ! Честит празник!“.

Кулминацията на тържествената-заря проверка беше шест минутна заря. Много жители от село Опицвет присъстваха и поднесоха цветя. Гости на кметство Опицвет бяха Петя Александрова и Пламен Белчев - представители на сдружение Деца с онкохематологични заболявания.

Източни и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук