Община Костинброд продължава традицията на връчване на подаръци за децата родени през предходната година

430 преглеждания

Община Костинброд продължава традицията на връчване на подаръци за децата родени през предходната година. На 21 януари, в ресторант „Нива” в Костинброд беше отпразнуван „Бабинден“. Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве. Той обеща на най-малките – едно прекрасно детство в община Костинброд с много детски площадки, а на техните родители – новата детска градина да започне да приема деца от следващата учебна година.

2

През 2023 г. в община Костинброд са родени общо 122 малки наследници и жители с постоянен адрес в нашата община.

Общинска администрацияКостинброд засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци. На тържеството присъстваха акушерките: Юлия Динкова, Лиляна Милева и Светла Спасова.

Първо бебе за 2024 година е родено на 1 януари в 7 сутринта и се казва Антон, от село Драговищица. Това е първият жител за тази година на община Костинброд.

Майката на Анастасия Станимирова /дете родено през януари 2023 г./ беше поканена да направи ритуала „Бабуване“, заедно с акушерката Юлия Динкова. Двете дами пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете – тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

1

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижи и победителя от конкурса „Парад на детска забавна песен 2022 г.” – Ивон Бачева, която изпя две песни.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов, заедно с общинските съветници Василена Ивкова и Ябленка Трайкова, Евгений Кирилов и специалните гости – акушерките връчиха сребърни кюлчета на всички деца регистрирани с постоянен адрес в община  Костинброд. Всяка година Общинска администрация връчва сребърни кюлчета на децата родени през предходната година и златно кюлче на първо родено дете през настоящата година.

7

3

4

5

55

Повече снимки от събитието, можете да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук