Община Костинброд с престижно отличие за „Европейски етикет за иновации и добро управление“

421 преглеждания

Община Костинброд получи престижният сертификат за „Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво“, на Съвета на Европа през 2022. Сертификатът за Европейски етикет бе връчен на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов от евродепутата Андрей Новаков.

В категорията „наградени“ са и общините: Ардино, Банско, Берковица, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Доспад, Каспичан, Кнежа, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърбица, Тетевен, Троян и Търговище.

Церемония по връчване на Етикета за иновации и добро управление се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти, организирана от НСОРБ. Форумът се провежда от 23 до 25 октомври в к.к. „Албена“ и събира кметове, председатели на общински съвети, съветници и ключови експерти от общините с представители на изпълнителната власт, партньори от страната и чужбина. Основните теми на обсъжданията са свързани с перспективите за развитието на общините, проблемите, пред които се изправят местните власти, опита и поуките на отделни общини.

Програмата на събитията през тази година е фокусирана върху две важни за българските общини годишнини – 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС.

Вицепремиерът по управление на еврофондовете Атанас Пеканов, министърът на земеделието Явор Гечев и депутатите от Европейския парламент Цветелина Пенкова и Андрей Новаков са гости и участници в конференцията, посетена на ползите и поуките за общините от европейското членство на страната ни.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук