Община Своге набира потребители на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда

1047 преглеждания

По проект „Патронажа грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Своге“

Във връзка с изпълнение на проект „Патронажа грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Своге“, съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ №BG05M9OP001-2.040-0103-C01, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, Община Своге обявява набиране и подбор на потребители на услугата „Патронажа грижа“.

Патронажната грижа представлява индивидуализирана подкрепа за хора с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, до два часа на ден, от специализиран екип от здравни специалисти и специалисти в областта на социалните дейности.

Основните цели при предоставянето на новите интегрирани здравно-социални услуги са свързани с качествено предлагане на мобилни почасови услуги в домашна среда и разширяване обхвата на услугите, предоставяни от Община Своге. Почасовото предоставяне на интегрирани услуги, чрез патронажна грижа ще подкрепят и надградят дейността на „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда“ и ще създадат условия за социална интеграция на потребителите, за индивидуална подкрепа на лица с трайни увреждания и възрастни хора, затруднени в самообслужването.

Целевите групи, които попадат  в обхвата на услугата „Патронажна грижа“ са:

- лица на възраст над 65 години;

- лица с валидно експертно решение на ТЕЛК;

- лица с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравни грижи;

- лица след оперативна интервенция и след хоспитализация, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи и техните семейства. 

Необходими документи за кандидатстване:

- заявление по образец

- декларация за информирано съгласие /по образец/

- документ за самоличност (за справка)

- документ за самоличност на законния представител – настойник, попечител (за справка);

- експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие);

- медицински протокол на ЛКК (копие);

- други медицински документи – актуална епикриза и др. (копие);

- удостоверение за настойничество/попечителство (копие);

Документите за ползване на услугата „Патронажна грижа“ по проекта могат да се подават всеки работен ден от 9:30 ч. до 16.30 ч., ул. Ал. Стамболийски №7 , ет. 3, Дирекция „Европейски програми и проекти“ в срок до 10.09.2019 г. включително.

Комплект с документи за кандидатстване ще се получават в Община Своге, ул. Ал. Стамболийски №7, ет. 3, Дирекция „Европейски програми и проекти“ .

Списък с одобрените кандидат-потребители ще бъде обявен на видно място в сградата на Община Своге, ул. Ал. Стамболийски №7.

За повече информация: тел.: 0888 202 845  - Мирослав Цветков, 0882 999 447 - Цветослава Петкова -Дирекция „Европейски програми и проекти” в Община Своге.

EspressoNews