Одобрени са промени в разписанията по автобусните линии София-Калотина

453 преглеждания

За община Драгоман, промените касаят маршрутни разписания 23101 и 23102

На 22 март, със заповед на Областния управител Юлиян Леков, бе свикано заседание на Областната транспортна комисия на Софийска област. Заседанието бе председателствано от зам.-областния управител Иван Димитров. Те се събраха след писма с настояване на кметовете на Драгоман Андрей Иванов и на Горна Малина Ангел Жиланов за промени в маршрутните разписания на автобусите по линията София-Калотина и по линията София-Горна Малина. С мотиви за подобряване на качеството на транспортните услуги в областта тези промени бяха приети от комисията.

За община Драгоман, промените касаят маршрутни разписания 23101 и 23102 (София-Калотина), като се предвижда автобусната линия да е ежедневна и да обслужва два пъти на ден селата от Маловското корито, Драгоман, Летница, Прекръсте, Беренде, Беренде извор и Калотина, като извозва пътниците до метростанция „Обеля“. На заседанието присъстваха и Антон Лашев – гл. специалист „БДП и Пътна инфраструктура“, общ. Драгоман и инж. Валентин Асенов.

Областната администрация пое ангажимент за провеждането на работни срещи с представители на Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии и на ИА „Автомобилна администрация“ за подобряване на транспортното обслужване на жителите на Софийска област.

Източници: ОА Софийска област, Община Драгоман

Снимка: ОА Софийска област, pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук