Определиха структурата и състава на ОИК Драгоман за местните избори

1450 преглеждания

Съставът на Общинската избирателна комисия ще бъде назначен от ЦИК до 6 септември

Представителите на политическите партии и коалиции в Община Драгоман постигнаха съгласие за разпределението на ръководните постове в Общинската избирателна комисия на свиканите от кмета Андрей Иванов консултации във връзка с предстоящите местни избори на 27 октомври 2019 г.

Според разпоредбите на Изборния кодекс и Решение № 600-МИ/09.08.2019 г. на ЦИК в тези консултации участват парламентарно представените партии и коалиции: партия „ГЕРБ”, коалиция „БСП за България“, коалиция „Обединени патриоти“, партия „ДПС“, партия „Воля“, както и партиите и коалициите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени - коалиция „Демократична България-обединение“.

Общият брой на членовете на ОИК, включително председател, двама заместник-председатели и секретар се определя според броя на избирателните секции и съответно за община Драгоман ОИК ще се състои от 13 члена.

Представителите на партиите и коалициите се споразумяха председателят на комисията да бъде от ПП „ГЕРБ“, заместник-председателите - от коалиция „Обединени патриоти“ и ПП „ДПС“ и секретарят - от коалиция „БСП за България“. Освен представители в ръководството, ПП „ГЕРБ“ ще има трима членове, коалиция „БСП за България“ - 3, ПП „Воля“ - 1, коалиция „ОП“ - 1 и коалиция „Демократична България-обединение“ - 1.

Общинска администрация ще изпрати протокола и предложенията в ЦИК, която ще назначи до 6 септември 2019 г. състава на ОИК Драгоман.

EspressoNews