Оранжев и жълт код за сняг, дъжд и вятър за 28 ноември

1460 преглеждания

Зимата постепенно настъпва в страната

Жълт и оранжев код е в сила за сняг, поледици, вятър и дъжд в цялата страна, сочи справка на сайта на НИМХ. Жълт код за валежи от сняг е в сила за областите Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца и Плевен. Очаква се снежната покривка да достигне средно между 10 и 20 см. Същото предупреждение, но за дъжд и сняг е обявено в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. 

В тези райони през нощта ще завали дъжд, през деня ще премине в сняг. До полунощ ще се образува неравномерна снежна покривка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 20-25 м/с. Оранжев код за вятър, сняг и поледици обявен в областите – Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.Жълта предупредителна степен за дъжд и вятър и сняг и вятър е в сила за 10 области на страната. За дъжд и вятър - Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Стара Загора. 

През нощта ще завали дъжд, през деня ще премине в сняг. До полунощ ще се образува снежна покривка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 15-25 м/с. За сняг и вятър – Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. В тези райони ще вали сняг и ще се натрупва снежна покривка, до полунощ средно между 15 и 30 см. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.

Източник: НИМХ

EspressoNews