Организациите на БЧК и БМЧК в Драгоман представиха годишните отчети за дейността си

891 преглеждания

Планират още съвместни проекти с Общината през 2019-а

Годишното отчетно събрание на Общинската организация на БЧК и БМЧК – Драгоман се проведе в края на миналата седмица в Доброволческия клуб на БМЧК в града.

БЧК и БМЧК – Драгоман представиха своите отчети за 2018 г. пред представители на ОС на БЧК в лицето на Росен Василев и Диана Андреева, Андрей Иванов – Кмет на Община Драгоман, Емилия Милушева и Лидия Банкова – заместник-кметове на Община Драгоман, началника на РСПБЗН гр. Сливница – Георги Колдов, инспектор Благовест Найденов – РСПБЗН гр. Сливница, доброволците от ДФ – гр. Драгоман, социален патронаж и обществени възпитатели.

По време на отчетното събрание бяха разгледани основните цели и приоритети в работата на организациите през изтеклата година, сред които са: организационната дейност, социално-помощната дейност и здравно-просветната дейност. За разглеждане бяха поставени и мероприятията в календарния план за работа през предстоящата година. В рамките на събитието, протекло в приятелска атмосфера, беше дискутирана важността на доброволната дейност и изтъкната помощта, която местната администрация не спира да оказва в тази посока. Освен към Общината, специални благодарности бяха отправени още към ръководството на ОС на БЧК и БМЧК, както и на партньора за осъществяването на кампанията „Топъл обяд“ – Coca Cola Company, че винаги намират общ език и са водени от обща кауза като не спират да работят в полза на обществото.

Росен Василев приветства присъстващите като се обърна специално към кмета на Драгоман и младежите от БМЧК: „ Гордея се с Вас, благодаря г-н Иванов за пореден път, за това, което ни позволявате да правим тук и това, което можем и се надяваме да правим за тези деца. С тази приемственост, която имаме тук, Вие да продължите това, което ние сме започнали.“

Плановете за доброволческата дейност в Драгоман през 2019 г. предвиждат отново съвместна работа между доброволческата организация и общинската администрация и стартиране на още съвместни идеи и проекти.

От Община Драгоман призовават всички, които имат интерес към работата в полза на обществото и искат да членуват в БЧК – Драгоман, да се обадят на номер 0879 103 456 – Силвия Асенова.

EspressoNews