Осветиха реновираното читалище в Опицвет

1128 преглеждания

До средата на месец септември ще бъде изградено изкуствено игрище за футбол

На 7 юли, когато по традиция християните отбелязват деня на Света Неделя, отец Желязко Симонов освети сградата на НЧ „Разум1922“ в село Опицвет. На събитието присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, Гергана Величкова – кметски наместник на село Опицвет, Венелина Манкова – секретар на НЧ „Разум 1922“, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, Даниела Станкова – общински съветник, Емилия Костова – кметски наместник на село Богьовци, Искра Лазарова – кметски наместник на село Чибаовци, Добри Тодоров – кметски наместник на село Дръмша, Дреново и Понор, служители от Център за обществена подкрепа „Промяна“, Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“, Патронажна грижа, служители на Общинска администрация – Костинброд, жители и гости на село Опицвет.

„Честит празник на всички! Огромна е заслугата на общински съвет-Костинброд за единодушните им решения и заедно с добрата екипна работа на Общинска администрация – още един ремонт за село Опицвет е успешно реализиран. След площада, здравният дом, кметството днес може да се поздравим и за читалищната фасада.

Остават две неща като ангажимент за село Опицвет. Започва се изграждането на мини игрище за футбол и се надявам в скоро време да започнат да се отпускат средствата за водопровод, който проект дарихме на ВиК-София област преди няколко години“, каза кметът Младенов

Кметският наместник на Опицвет благодари на Община Костинброд и ОбС-Костинброд за реализирания ремонт: „Искрени благодарности на Община Костинброд и Общински съвет – Костинброд за реализирания ремонт. Това е нашата гордост и нашето лице на село Опицвет“.

През 2022 година, беше подписан договор между д-р Атанас Тенев – председател на МИГ Костинброд-Своге и Венелина Манкова – секретар на НЧ „Разум 1922“, по подмярка 7.2 „Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура, включително инвестиции в енергия от възобновяеми източници и спестяване на енергия“ от Стратегията на МИГ Костинброд-Своге.

Помощта по тази цел е насочена към подобряване на средата на живот на територията на МИГ Костинброд-Своге и в частност на малките населени места. Акцентът е поставен върху благоустрояване на селата, обновяване на пътната инфраструктура, изграждане или ремонтиране на сграден фонд на обекти от социалната, образователната и културната сфера, осигуряване достъпа до услуги на гражданите и др.

На сградата на читалище „Разум 1922” е извършен цялостен външен ремонт и реновиране. През 2021 година, Община Костинброд реновира изцяло площад „Независимост“, който краси центъра на селото. Същата година се възстанови, ремонтира и обнови сградата на кметството и здравния дом.

Благодарение на усилената работа на Община Костинброд и Общински съвет-Костинброд с реновиран красив площад, ново кметство, здравен кабинет и сега обновено читалище село Опицвет придоби нов модерен облик.

Селото става все по-привлекателно и не случайно в него нов дом намират все повече млади семейства. Общината предоставя средства за нови носии на танцов състав „Омайниче“, ежегодно отпуска субсидия за културна програма и подпомага финансово танцовия състав за  транспорт, за да участва във фестивали.

Работата в селото продължава и екипът на Община Костинброд, ръководен от кмета Трайко Младенов, заедно с Гергана Величкова – кметски наместник на село Опицвет, до средата на месец септември ще изградят модерно мини изкуствено игрище за футбол. А след като Община Костинброд изготви и дари на ВиК-София област проект за подмяна на водопровода на селото и след приемане на държавния бюджет, се очаква финансиране и стартиране на неговата подмяна.

В Опицвет почетоха Света Неделя

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук