От 2022 г., детските градини на територията на община Божурище са безплатни

778 преглеждания

От 01.01.2022 г., детските градини на територията на община Божурище са безплатни. Това става ясно от публикация на кмета Георги Димов, във Фейсбук:

„След извършен анализ на броя на децата, записани в общинските детски градини, за които родителите заплащат такса по реда на чл.26 от Наредбата, посещаемостта на децата, както и броят на децата, за които родителите не заплащат такса или заплащат такса с 50% намаление, се стигна до извода, че Община Божурище има финансова възможност от 2022 г. да подпомогне родителите при заплащане на таксата по чл.26, ал.1 и ал.2 в размер на 100% от стойността или иначе казано ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ДА СТАНАТ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ!

За да можете да се възползвате от това облекчение, трябва да отговаряте на следните условия:

 - Детето и двамата родители/настойници да имат ПОСТОЯНЕН АДРЕС на територията на община Божурище.

Изключение от изискването двамата родители/настойници да имат постоянен адрес на територията на общината, ще се прилага в случай, че родителят отглежда сам детето си поради вдовство, развод (с присъдени родителски права) или несключен граждански брак, но с присъдени родителски права.

- Постоянният адрес на детето и двамата родители да НЕ СЕ ПРОМЕНЯ през целия период на посещение на детската градина - от приемането на детето до завършването му.

Ще бъдат извършвани регулярни проверки от общинската администрация и в случай на констатирани промени, родителите ще дължат таксата в пълен размер от месеца, в който е извършена промяната на адреса.“.

Източник: Георги Димов - Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук