От 3 000 до 10 000 лева ще могат да получат специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания

786 преглеждания

В процедурата ще могат да участват само предприятия, които не могат да кандидатстват за финансиране по други европейски програми

За помощ от 3 000 до 10 000 лева ще могат да кандидатстват специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" на ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Операцията е качена за обществено обсъждане, като се предвижда размерът на финансовата помощ за осигуряване  на оперативен капитал за предприятията и запазването на стабилността на работните места да бъде 173 000 000 лева.

Кандидатите трябва да отговарят на изискванията по Закона за малките и средни предприятия и да са юридически лица или еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите. Те трябва да са регистрирани преди 01.01.2019 г. и през последните 2г. да са осъществявали стопанска дейност. Условие е към 31 декември 2019 г. предприятието-кандидат да не е имало финансови затруднения, като се предлага да се вземе под внимание дали има регистриран спад от поне 20% в оборота му за предходния месец от подаване на заявлението.

В процедурата ще могат да участват само предприятия, които не могат да кандидатстват за финансиране по други европейски програми. Помощта може да се използва за разходи, необходими за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат на пандемията.

Подаването на документи по процедурата, както и оценката, ще се извършва изцяло онлайн чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020). Крайният срок за подаване на документите е 16:30 часа на 30.05.2020г.

За повече информация: https://www.eufunds.bg/bg/opic/node/4386

Източник: Министерство на труда и социалната политика

Държавата отпуска 4 милиарда и 500 млн. лв. за спасяване на икономиката
Допълнителни права на лицата, регламентирани в Закон за извънредното положение
ТЕЛК ще могат да вземат решение само по документи, без преглед на място
Домашни животни могат да бъдат водени на ветеринар и разхождани в парка
Забранява се на лица под 60-годишна възраст да посещават
Министър Вълчев: „Няма да има нулева учебна година“
България забрани влизането на граждани, пристигащи...

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани:

Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус

Подготовка на работното ви място за COVID-19

Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19

Как да предпазим себе си и околните

Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на Министерството на Здравеопазването: 02 807 87 57

ЕspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук