Отборът на "Аурубис България" е победител в „Мисия Безопасност“. EspressoNews с трето място в благотворителната надпревара

2244 преглеждания

Отборът на „Аурубис България“ спечели благотворително състезание по пътна безопасност, за водачи на автомобили, които познават и спазват правилата на движение – „Мисия Безопасност“. Той бе фаворит и в двата състезателни дни. Второто място заслужи отбора на In Time - UPS Bulgaria, а трети се класира екипът на EspressoNews.

Благотворителният турнир се проведе на 14 и 15 октомври, като в него се включиха шест отбора от по четири души - „Аурубис България“, In Time - UPS Bulgaria, е-Casing.bg, „ЗД Евроинс“, NET 1 и EspressoNews.

В първия ден от състезанието, отборите преминаха през теоретично обучение с професионален преподавател по теория и пътна безопасност, който даде актуална информация и припомни най-важните неща, които трябва да знаят и спазват всички водачи, когато са на пътя. Оживена дискусия на тема "Пътна безопасност" проведоха участниците със Захари Григоров от РУ-Сливница. 

На 15-ти октомври на полигона в паркинга на „Метро 2“ се проведе втората част от „Мисия Безопасност“. Всеки отбор разполагаше с автомобил и инструктор-ментор от екипа на автошкола „Василеви“, под чието вещо наставничество, участниците изпълняваха задачите и който измерваше времето, за което те трябваше да се справят. Прецизността и точността на отборите в изпълнението на състезателните елементи бяха оценявани от жури в състав: Владимир Тодоров – председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Любомир Костадинов – сектор "Пътна полиция" към СДВР, Росица Томова – ръководител на Holiday Heroes и Владимир Василев – собственик на Aвтошкола Василеви.

Първият елемент от състезанието бе най-бърза отборна смяна на гумите на автомобил. Целта на играта бе да бъдат сменени четирите летни гуми със зимни. На отборите бяха осигурени пълен комплект от гуми, инструменти и ръкавици, с които те трябваше да изпълнят задачата. Менторите засичаха времето за изпълнение, като освен бързината важна бе и прецизността.

Второто предизвикателство пред отборите бе полигон с конуси - квадрат за смяна на посока. За изпълнението му всеки екип излъчи по един участник, който да изпълни задачата. В тази игра отборите се представяха два по два, като отново менторите засичаха времето за изпълнение.

Третата задача, която предизвика шофьорските умения на участниците бе успоредно и перпендикулярно паркиране. За тези маневри, шестте екипа отново трябваше да изберат свой представител, който да седне зад волана и да изпълни състезателния елемент.

След края на състезателните елементи бе организирана забавна и полезна игра с Алко очила, чрез които водачите могат да проверят как виждат с 1,2 промила алкохол в кръвта. Условията на играта бяха всеки отбор да излъчи представител, който да сложи очилата и да прави т.нар. змийорка между конуси с автомобила не само напред, а и назад. Допълнително затруднение беше, че до водача се возеше негов съотборник, който трябваше да държи чаша пълна с вода. Крайната цел бе успешно да бъде завършено упражнението, без бутнати конуси и разлята вода. 

След края на играта бе направена и демонстрация от инструкторите на автошкола „Василеви“ за маневриране с камион и неговото паркиране. Завидните умения на шофьорите събудиха възхита в участниците и гостите на събитието.

Боян Захариев – член да борда на директорите на ИКЕМ АД, представи пред зрителите и участниците едно ново и много интересно МПС – електрическа тротинетка. Превозното средство за градски трафик, се зарежда в електрическата мрежа за час и половина, след което може да измине до 40 км. То е лесно за управление, тежи около 10 кг и вдига до 30 км/ч. Всеки желаещ имаше възможност да направи и тест-драйв с превозното средство на батерии.

Един от партньорите на събитието SONAX, осигури специални награди за състезателите и гостите, които бяха раздадени след забавна викторина, наравена от водещия Теодор Койчинов - Тео. 

Всичко отбори получиха грамоти за участие, a призьорите специални купи. Победитлите от отбора на "Аурубис България" си тръгнаха и със специални подаръци от SONAX. Наградите бяха връчени от Владимир Тодоров – председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Росица Томова – ръководител на Holiday Heroes и Владимир Василев – собственик на Aвтошкола Василеви.

Автошкола „Василеви“ в подкрепа на „Holiday Heroes“ организира първото благотворително състезание за водачи на автомобили „Мисия Безопасност“. Събитието подкрепя коледната кампания на Holiday Heroes и 20% от таксата за участие на всеки отбор ще бъде дарена за провеждането й.

Партньори на “Мисия Безопасност“ са Българската асоциация на пострадали при катастрофи, "ЗД Евроинс", Метро, SONAX и ИКЕМ. Медийни партньори са b2b media и регионалният информационен портал за новините на запад от София EspressoNews.

EspressoNews