Откриха 98-ата академична година в УНСС

1211 преглеждания

На добър час на студентите и преподавателите!

Университетът за национално и световно стопанство откри тържествено 98-ата учебна година. Тържеството се проведе в аула „Максима“, където ректорът на учебното заведение проф. Стати Статев приветства студентите, преподавателите и гостите на церемонията.

В словото си проф. Статев подчерта дългогодишната история на университета и факта, че УНСС обучава бъдещия елит в сферата на бизнеса, икономиката и политиката, благодарение на своите преподаватели с дългогодишен опит и авторитет. Проф. Статев допълни и значението на практическия опит, който студентите получават в допълнение на теоретичните знания. Обръщайки се към първокурсниците ректорът подчерта, че те ще имат възможността да се обучават и спортуват в модерни бази и да бъдат част от голямото и влиятелно академично семейство на УНСС. Той призова студентите да посещават лекциите си редовно, да уважават своите преподаватели, но и да си поставят високи цели, които да постигат лесно. „Бъдете смели и решителни, бъдете отговорни, следвайте и осъществявайте мечтите си. Не се страхувайте от грешките, но се пазете от тях. Бъдете отговорни граждани.“, завърши обръщението си проф. Стати Статев.

Екипът на EspressoNews пожелава успешна академична година на УНСС. Радостни сме, че университетът е сред добрите ни приятели и партньори в реализацията на ежегодния ученически конкурс „Работилница за репортери“.

EspressoNews