Откриха новата административно-производствена база на Ролпласт

730 преглеждания

На събитието присъства зам.-министърът на икономиката и индустрията – Ирина Щонова

На 16 март, официално беше открита новата административна сграда, централен шоурум и производствена база на Ролпласт. На събитието присъстваха над 300 гости, сред които бяха и зам.-министърът на икономиката и индустрията – Ирина Щонова, кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговите заместници – инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, главен архитект Веселин Клянев, собственици на компании от община Костинброд и партньори на Ролпласт.

„Успехите на всяка компания, са успехи и за българската икономика и затова новите инвестиции в българските предприятия са добра новина за целия сектор“, каза министър Щонова. Тя допълни, че най-успешният вариант за излизане от кризите е увеличаването на производителността на българската промишленост.

Изпълнителният директор на „Ролпласт груп“ АД Светлин Николчев обясни, че компанията вече оперира на пет континента, а в момента. По думите му заради значителната автоматизация на процесите днес се произвежда много по-голям обем продукция за по-кратко технологично време. С последното разширение се осигуряват 30 нови работни места, като те вече надхвърлят 500 за цялата компания.

Кметът на община Костинброд връчи на Светлин Николчев готовия проект за път, свързващ Индустриална зона-Костинброд с град Костинброд и с новата Индустриална зона, която се оформя на територията на завод „Нива“. Проектът за пътя беше възложен за изработка от община Костинброд, а средствата за него ще бъдат предоставени от Българската агенция за инвестиции на фирма „Ролпласт груп“ АД, като инвеститор клас „А“.

В рамките на събитието, зам.-министър Щонова, заедно с ръководството на община Костинброд разгледаха новата производствена база и шоурумът с изложената продукция на Ролпласт.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 23 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа.

През изминалата 2022 г „Ролпласт Груп“ АД получи трети сертификат клас „А“ с  проекта си за разширяване на производствената си база в Костинброд на стойност 18,2 млн. лева и разкриване на 30 работни места. Инвестираните разходи са разпределени  в строителство на производствено хале , административна сграда  и склад за готова продукция  в размер на 9,1 млн. лв , оборудване и машини за  8,3 млн. лв  и фотоволтаици – 800 000 лв.

Инвестициите на „Ролпласт груп“ АД до момента надхвърлят 110 млн. лева, а компанията има 53 собствени изложбени центъра, 49 склада и 144 франчайз партньора в България, Северна Македония, Сърбия и Гърция. Една от стратегическите им цели е постигане на 50% дял на износа, като предстои създаване на търговска мрежа и в Хърватия.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук