Откриха новата академична година във филиала на Великотърновския университет във Враца

1208 преглеждания

Тази година във филиала ще се обучават 856 студенти, в над 10 специалности

С тържествена церемония, в двора на филиала на Великотърновския университет във Враца, беше открита академична 2019/2020 година. Официален гост на събитието беше изпълняващият длъжността кмет на Община Враца Мария Попова. „Бъдете вдъхновяващи педагози, които ще са модел за подражание сред подрастващите. Заставете пред голямо предизвикателство и отговорност, затова не трябва да спирате да учите и да се развивате. Пожелавам Ви успешна академична година и висока мотивация за знания! На добър час!“, каза Мария Попова в приветствието си към студентите и академичната общност.

На събитието бе представен и новият директор на врачанския филиал на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - доц. д-р Рени Христова-Коцева, която поздрави присъстващите и пожела на студените и преподавателите здраве, успехи и творческо удовлетворение.

Пожелания за успешна академична година и благодарност за оказаната подкрепа през последните години от Община Враца и Областна администрация отправи и заместник ректорът на Великотърновския университет - проф. дмн  Вихрен Бузов. Той добави още, че чрез ползотворното сътрудничество между институциите Враца се утвърждава като университетски град и образователен център.

По традиция, в рамките на церемонията бяха връчени грамоти на учителите - наставници и партньорите на висшето учебно заведение от детските градини и училищата във Враца.

По случай новата академична година бе отслужен водосвет за здраве и благополучие.

На тържеството присъстваха още: началникът на Регионалното управление на образованието - Галина Евденова, директорът на ТП на НОИ - Иван Грозданов, представители на учебни заведения, държавни и общински институции, преподаватели и студенти.

Тази година във филиала на Великотърновския университет ще се обучават  856 студенти, в над 10 специалности.

EspressoNews

Снимки: Община Враца