Откриха първата солна стая в детско заведение в община Костинброд

191 преглеждания

Около 230 деца ще могат да се възползват от новата придобивка

С песни за пролетта и водосвет отслужен от отец Николай, в ДГ „Пролет“ (Костинброд) откриха солна стая. Стаята е оборудвана с халогенератор, който създава подходящ терапевтичен микроклимат. Стените на стаята са покрити с 4 слоя природна сол, а халогенераторът впръсква сух аерозолен натриев хлорид, който се вдишва и оказва благотворно влияние върху организма.

Солна стая

Чрез процедурите в солната стая ще се прави профилактика срещу сезонните вирусни инфекции и ще се стабилизира имунната система на децата от ДГ „Пролет“. Около 230 деца от градината на възраст от 4 до 7 г. ще могат да се възползват от придобивката напълно безплатно. Децата ще посещават солната стая след писмено разрешение от родителите. Изграждането на стаята е финансирано от бюджета на детската градина в Първи район.

Идеята за създаването на солната стая е на директора на градината Весела Манова, която преди повече от година започна работа върху своя проект. Сред официалните гости на събитието бяха зам.-кметът на община Костинброд инж. Габриела Трайкова и общинският съветник Даниела Станкова.

Солна стая

Солна стая

Солна стая

Солна стая

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук